Click here for Myspace Layouts

Setia DI Hati

Lama tol aku x updates

<(RiE_HaN)>


ASSALAIMUAILAIKUM......
EMMM,,,,,lama betol kn aku x updates blog aku ni.....ary ni aku nk updates tntng ap au....
aku pun x thu nk updates tntng ap???
ad sapew2 nk v cadangan ket kt aku!!!!
hahahahahahahahhahaha

dah berapa ary dah aku duk kt umah sewa ni...
mula2 rasa bosan gilew kot tpi bila dah lama aku x thu nk ckp ap....
semakin bez kot..hahahahaha\
tpi mmg x dpt dinafi kn r..mmg syok duk kt umah ni..rasa mcm bebas sedikit dri tgl 
kt kamsis...betul aku ckp ni...xde pun tipu ok...
sungguh r.....rasa mcm bez gilew.....

walau mcm mana pun,,,aku xprnk agy miss kuliah...mmg susah kjot klu xpergi kuliah..rasa bosan gilew kot...kew wane....aku xnk dah main mulai ary ni...aku nk berubah dah..aku nk score semua mata pelajaran aku......aku nk buat byk kerja...aku nk berubah,.....
klu boleh aku nk berjaya lm hidup..aku xnk dah belajar2 bi..aku nk berjaya plk..aku nk buat yg TERBAIK!!!!!!!!!!
aku nk jadi yg TERBAIK di antara yg TERBAIK!!!!!!!!

em,,,,aku juga dapat rasa kn yg aku ni semakin lama semakin byk main2 lh....
ke wane............

pasal perhubungan aku dgn ana plk semua nya ALHAMDULILAH....
ok jew setakat ni..mmg aku bersyukur r......
mula2 mmg aku takut masa ana ckp nk putus dgn aku tpi bial dah lama aku cuba perbetulkn ap yg x betul..kesian dia layan aku pada waktu mlm...hahahahahaa
malam terakhir betul...
maaf yew ana oiiiiii!!!!!!!!!!!!!
saja jew nk gnggu tayam oiiiii...
lain kli jgn buat nape yg abg x suka ok...ingt owwwwww
klu nk berjanji tolong lh tunai kn........

kew wane.....gane2 T mmg TERBAIK
!!!!!!
teruskn usaha anda untuk jadi yg TERBAIK
!!!!!!!
kita sama2 doakn hububgan kita ok.............

Dari Sa’ad bin Abi Waqqash, Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

إِنَّ أَعْظَمَ الْمُسْلِمِينَ جُرْمًا مَنْ سَأَلَ عَنْ شَىْءٍ لَمْ يُحَرَّمْ ، فَحُرِّمَ مِنْ أَجْلِ مَسْأَلَتِهِ

“Kaum muslimin yang paling besar dosanya adalah yang bertanya tentang sesuatu, lantas sesuatu tersebut diharamkan karena pertanyaannya, padahal sebelumnya tidak diharamkan.” (HR. Bukhari no. 7289 dan Muslim no. 2358)

AYAT KURSI:

Allah tidak ada Tuhan melainkan Dia yang Maha Kekal lagi terus menerus mengurus makhlukNya, tidak mengantuk dan tidak tidur KepunyaanNya apa yang di langit dan di bumi. Siapakah yang dapat memberi syafa'at di sisi Allah tanpa izinNya? Allah mengetahui apa-apa yang di hadapan mereka dan di belakang meraka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendakiNya. Kursi Allah meliputi langit dan bumi, Dan Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan Allah Maha Tinggi lagi Maha Besar. (QS : Al-Baqarah : 255)

* Sesiapa yang membaca ayat Kursi dengan khusyuk setiap kali selepas sholat fardhu, setiap pagi dan petang, setiap kali keluar masuk rumah atau hendak musafir, insyaAllah akan terpeliharalah dirinya dari godaan syaitan, kejahatan manusia, binatang buas yang akan memudaratkan dirinya bahkan keluarga, anak-anak, harta bendanya juga akan terpelihara dengan izin Allah s.w.t.
* Mengikut keterangan dari kitab "Asraarul Mufidah" sesiapa mengamalkan membacanya setiap hari sebanyak 18 kali maka akan dibukakan dadanya dengan berbagai hikmah, dimurahkan rezekinya, dinaikkan darjatnya dan diberikannya pengaruh sehingga semua orang akan menghormatinya serta terpelihara ia dari segala bencana dengan izin Allah.
* Syeikh Abu Abbas ada menerangkan, siapa yang membacanya sebanyak 50 kali lalu ditiupkannya pada air hujan kemudian diminumnya, Insya-Allah, Allah akan mencerdaskan akal fikirannya serta memudahkannya menerima ilmu pengetahuan.
* Rasullullah s.a.w. bersabda bermaksud: "Sesiapa pulang ke rumahnya serta membaca ayat Kursi, Allah hilangkan segala kefakiran di depan matanya.
* Sabda baginda lagi; "Umatku yang membaca ayat Kursi 12 kali pada pagi jumaat, kemudian berwuduk dan sembahyang sunat dua rakaat, Allah memeliharanya daripada kejahatan syaitan dan kejahatan pembesar."
* Orang yang selalu membaca ayat Kursi dicintai dan dipelihara Allah sebagaimana DIA memelihara Nabi Muhammad.
* Mereka yang beramal dengan bacaan ayat Kursi akan mendapat pertolongan serta perlindungan Allah daripada gangguan serta hasutan syaitan.
* Pengamal ayat Kursi juga, dengan izin Allah, akan terhindar daripada pencerobohan pencuri. Ayat Kursi menjadi benteng yang kuat menyekat pencuri daripada memasuki rumah.
* Mengamalkan bacaan ayat Kursi juga akan memberikan keselamatan ketika dalam perjalanannya.
* Ayat Kursi yang dibaca dengan penuh khusyuk, insya-Allah akan menyebabkan syaitan dan jin terbakar.
* Jika anda berpindah ke rumah baru maka pada malam pertama anda menduduki rumah itu sebaiknya anda membaca ayat Kursi 100 kali, insya-Allah mudah-mudahan anda sekeluarga terhindar daripada gangguan lahir dan batin.
* Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.
* Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, ia akan berada dalam lindungan Allah hingga sholat yang lain.
* Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sholat, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut, dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya & ahli rumah2 di sekitarnya.
* Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir tiap-tiap sholat Fardhu, Allah menganugerahkan dia hati-hati orang yang bersyukur perbuatan2 orang yang benar, pahala nabi2 juga Allah melimpahkan padanya rahmat.
* Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya, mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.
* Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah azza wajalla akan mengendalikan pengambilan rohnya dan ia adalah seperti orang yang berperang bersama nabi Allah sehingga mati syahid.
* Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan niscaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya Dari Abdullah bin 'Amr r.a.Ayat ni byk kergunaan nya wahai temam2 ku...so mari lh kita amal kn nya demi kebai kn bersama dan demi untuk mnjamin kita dri kejahatan yg  mmbelunggu kehidupan kita seharian..........


Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

No comments: