Click here for Myspace Layouts

Setia DI Hati

Feeling Dgn Blog Saya

Cinta itu boleh diumpama OMBAK dan ianya juga
boleh diumpama DURI bunga2 yg TAJAM....
Maksud nya di sini:

(OMBAK)
Ada jugak pasang surut nya kan.....
Sekejap kita baik dgn pasangan kita,,
Sekejap kita bergaduh dgn pasangan kita....
Apa lah....

Orang cakap ianya DUGAAN dalam BERCINTA....
CINTA ini dtg tanpa disedari.....
Mula2 memang semua nya indah jew....
Kata2 pun indah....
Best kan masa mula2 kita berjumpa dengan CINTA....

Suka sangat bila kan....
heheheheheheee
Dia lah yg selalu buat kan kita tersenyum...
Dia lah selalu beri sokongan kepada kita bila kita lemah.....
Dia lah yg memberi kita keyakinan yg kita mesti jadi yg terbaik....
Dia lah yg membuatkan kita lebih kuat dalam memcari HUKUM AGAMA....
Untuk mendidik diri nya nanti bila PERHUBUNGAN itu sudah menjadi HALAL...

(DURI)
DURI ini amat tajam kan.....
Lagi tajam dari jarum....
Mungkin lebih menyakitkan HATI ini bila kita dicucuk...
hehehehehehehhehee
Biasa lah.......Kita ini adalah makhluk ALLAH S.W.T
Selalu jew melakukan kesilapan......
Kita selalu jew lemah....
Kita bukanya nak tunjuk sangant kelemahan kita kat Si Dia tapi
hakikat nya
KAUM ADAM memang LEMAH dari KAUM HAWA....

Along pun apa kurang nya......
Lemah jugak.......Cuma selama ini along berlgak kuat.....
Sebenar nya along buat entry kali ini adalah untuk
Abg Hafis dan Kak Ida yang teramat along syg......
Biar lah kalau dorg x nak baca pun...
hehehehehe

Biasa lah manusia......
PEREMPUAN ini akan selalu buat kan LELAKI ini LEMAH bila
berjauhan tapi itu x bermaksud yang kita
ini sukakan KEJAUAHN...
Sebenar nya LELAKI in perlu kan PEREMPUAN...

Kita org cuma mencari TULANG RUSUK kita org yg telah lama hilang...
Bila berjauhan jew pasti akan ada pertelingkahan.....
Xtahu lah along nak cakap apa lagi...

Hidup bagaiakn pentas OPERA...
Kita adalah pelakon nya...
Cuma kita berlakon x guna SKRIP jew...
Bila DIRECTOR cakap THE END makna nya kita dah
tamat kan lakonan kita itu....

Maksud nya di sini.....
Kita adalah makhluk ALLAH S.W.T.....
Kita x perlukan PENOLONG pun utnuk bantu kita menjalani HIDUP kita
tapi apa yang kita perlukan adalah SESEORANG yg dapat
buatkan DIRI kita selalu TERSENYUM bila BERDUKU,,BERSEDIH,, 
dan yang peling penting waktu kita GEMBIRA.....
Bila Dunia dah KIAMAT pati kita akan lupakan apa yang berlaku
kat kita ats DUNIA ini...

Tapi faham lah bahawa kita berjumpa semula dgn TULANG RUSUK kita bila 
kita selalu mendidik dia untuk menjadi yang TERBAIK dalam bab islam...
Jangan lah kita lupakan PERGOBANAN nya selama ni......
Kita kena lah selalu doakan dia......
Ingt lah dia dalam doa kita ok....

hehehehehe
Along rasa dah cukup untuk along bermadah di dalam ini kot....
hahahahhaa
Xthu lah.....
HIDUP INI MERUPAKAN MIMPI....
KITA YANG PERLU MEREALISASIKAN MIMPI INI.....

Peraturan cinta menyatakan yang kita boleh mencintai sesiapa saja. Kenapa? Kerana cinta itu adalah hak kita. Tak ada orang yang boleh membunuh cinta yang tumbuh walaupun oleh orang yang kita cintai itu! Itu peraturan pertama bercinta!

Dan benarlah kata orang itu cinta itu buta. Cinta itu tidak memerlukan cahaya matahari untuk menyuluh jalan sang pencinta itu walaupun jalan itu amat sukar dan berliku. Cahaya hati dan perasaan sudah cukup untuk menerangi segalanya.

Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain.

Jangan bercinta jika kita tidak mahu akhirinya dengan perkahwinan. Ada orang seperti tidak tahu kenapa mereka bercinta. Mereka habiskan masa seharian bersama – sama, tetapi penghujungnya adalah tidak pasti. Percintaan tanpa ada perancangan akhir hanya akan memberi kesakitan pada akhirnya berbanding kebahagiaan. Perkahwinan adalah perkara yang penting. Jadi, cintailah seseorang yang kita rasa akan jadi pasangan kita kelak.....

Ni link untuk korg....
http://ayatjiwang.com/lima-tips-untuk-kuatkan-perasaan-cinta-terhadap-kekasih-anda/468/

Along rasa dah xde apa2 yang along nak cakap...
Semoga korg berjaya untuk dapat yg TERBAIK dalam diri korg...
insyALLAH
Di mana ada kemahuan di situ pasti ada jalanya...

3 comments:

CikMai said...

siapa tanak kawin dengan pasangan kannn..huhu....

AmeeR SticK said...

hehehehe,,thu x pew.......mesti lah nak kahwin..sapew yang x nak kahwin....

Syra Nazri said...

sape x nak bahagia kekal dengan orang yang kita sayangkann .. tp kita hanya merancang ,, Dia yang menentukan ..